Fortsätt till huvudinnehåll

STULEN


Klockan halv 10 i går kväll upptäcktes att ingen av barnens cyklar var hemma. Den ena hade glömt att hon cyklat, den andre hade fått skjuts hem. Den senares cykel var dessutom olåst.
- Blev jag glad?
- Fick jag göra en utryckning och sätta mig i bilen?
- Fanns cyklarna kvar utanför skolan?

Svar: Nej, Ja och Nej.

Jo, den ena cykeln stod där med söndersparkad reflex, den andra olåsta var puts väck!

Trycker i ren frustration in den kvarvarande cykeln i min mikrobil. Halva hänger utanför men vi kör så runt hela byn med ett visst hopp som bleknar för var meter. Ingen cykel.

Nu drar jag in 75% av månadspengen i två månader och vederbörande får gå till och från skolan. Sen blir det en ny cykel om den gamla inte kommit tillrätta. Finns det någon som tycker att det är lätt att uppfostra barn, speciellt när det inte går som på räls hela tiden? Varför låser man inte sin cykel? Varför tar man inte hem den? Jag kokar inte över så ofta, men gjorde det i går kväll. Detta var tredje cykeln som försvinner på 4 år. Det är alltid något med cyklar. Har de inte punktering så hoppar det kedjor eller ekrar, lamporna fungerar inte eller försvinner. Eller så stjäls de. Funderar över det faktum att cykelstölder är så oerhört vanliga. Att det faktiskt går omkring en väldig massa människor därute som tycker att en cykel är allemansgods och det är fritt fram, speciellt om den är oåst.

Kommentarer

Anonym sa…
Jag förstår Din ilska! Kände likadant när ett av mina barn lämnade cykel olåst på ett torg och den försvann direkt. Det var en dyr cykel som det samlats pengar till länge och som vi som föräldrar också bidragit till. Hur kan man bara vara så slarvig och vårdslös med pengar? visst blir man som förälder arg när man vet hur mycket man får arbeta för att få ihop en slant.
Coola Morsan sa…
Jag skulle passa i din barnaskara. Min cykel var också hmm olåst när jag blev av med den. Den var liksom låtsaslåst. Så att den skulle SE låst ut men så att jag skulle slippa krångla med låset sen.
Nu har jag fått låna en cykel som funkar bra, men för att komma dit och låna cykeln cyklade jag min kassa svarta hoj dit och lät den stå. Igår gick jag dit för att cykla hem den. Den halvlåg nere på gatan.
Fick plötsligt för mig att cykla den ännu längre bort istället för hem, och nu står den (kanske kvar) mitt i feststråken vid Medis med ett litet fånigt slanglås. Redan igårkväll var nån där och petade. "Rör inte min cykel", ropade jag från krogkön.
Sen tog jag taxi.

Låter väl moget va!

Jag tror inte ungar förstår värdet av prylar förrän de tjänat pengar själva eller har sparat ihop till något under lång tid.
Nike sa…
Haha...okej, jag erkänner. Min cykel låtsaslåser jag också men den ser åtminstone jävligt låst ut!!! Sonen orkade inte ens ta sitt utlånade lås från syrrans cykel och ta det med sig! Du har säkert rätt....och en variant är ju att hålla sig till gamla skrangliga cyklar så det inte gör så mycket om de försvinner. Du skall nog inte investera i en ny DYYR cykel! Om du vill kan du få två gamla sneda men fungerande cyklar av mig. De kunde passa i Stockholm, de är så fula så ingen vill ha dem.

Populära inlägg i den här bloggen

Recept, inte för alla

Alla pratar recept hela tiden. Mormors mjuka pepparkaka, Christers julskinka och mumma och Mormors pomeransbröd. För att inte tala om alla dessa TV-kockar . Jag är nöjd, det är kul att botanisera och kanske förnya det gamla invanda. Nigelas glaserade skinka till exempel eller Leilas "Rocky Road"? Monicas rödkålsmojja eller gravad lax eller vad de nu heter och allt vad de nu gör. Recept, nya och gamla, ligger i tiden! Vi delar med oss som aldrig förr. På jobbet men också i blogglandet. Rutan bidrar till exempel med ett mer udda och smått hårresande recept på blodpudding i dag. Tycker jag som gärna äter både blodkorv och kyckling men jag förtränger effektivt vad det egentligen är jag äter varje gång. Kan absolut inte tänka mig att pilla med en fjäderklädd kyckling eller skopa upp grisblod på min köksbänk. Intresset för mat och dryck är hur som helst stort. Eftersom jag har turen att ha fått ärva min gamla faster Kagas Apotekarreceptsamling, kommer här ett par av julgodbitarna

Helt körd?

Det har gått en jävla massa år. Ingenting har hänt även om livet där utanför har rullat på. Det har känts som en film, en händelserik och omvälvande väldigt lång film med mig som åskådare, stillasittande på första raden. Jag är helt körd. Frågan är om jag någonsin kommer att få tillbaka ett liv där jag känner mig delaktig och integrerad. Få känner till min resa, få vet vad som hände och hur det gick. Få vet vem jag är innerst inne i dag. Det är skämmigt att erkänna men jag är en av dem som inte tillfrisknade. Jag hör inte hemma någonstans, inte i Malous tv-soffa för dit når bara de som kommit vidare, tagit sig ur.....fortsatt.  Jag hör inte hemma i någon relation, grupp, förening, vänskapskrets, familjekonstellation eller ens i mitt eget hus som nu är till försäljning. Jag hör inte hemma här där jag bor men heller ingen annanstans. Trots det klär jag på mig varje dag, sätter på mascara och går ut. Jag ler mot de jag möter. Pratar och är glad.  Jag går en timme med hunden, sen är

Barndomsångestminnen

Eske teske tää...Jag tyckte inte om Plupp. Gör fortfarande inte. Det lilla blåhåriga trollet med håret i kryss över ansiktet framkallar fortfarande illabefinnande...Vet inte varför men som barn avskydde jag Plupp. Min syster älskade samma figur varför jag ibland tvingades utstå sagostunder med Plupp och hans kompisar i den råkalla fjällvärlden...Usch! Samma sak med Televinken. Ångestframkallande marionettkille. OM det var Anita, rösterna eller den svartvita, bulliga skärmen? Jag hatade Televinken. Och Anita sen.....? Först när jag började läsa Mumintrollet för mina egna barn började jag fatta tycke för dessa märkliga varelser. Som barn framkallade böckerna bara ångest! Men det var ju så. I dag har man tonat ner den neurotiska, ångestfyllda och oroliga värld som muminfamiljen levde i. Se bara på teckningarna från 60-talet (visst var det väl Tove Jansson själv som tecknade??) Svart och vitt med enstaka bleka färger. Hårda penndrag. Mycket ondska, hua....Jag säger bara, Morran!!! Däremot