Nu är det överståndet och jag går in i nästa halvlek. Överståndet? Vad är det för ett ord? Att något är över förstår jag men ståndet, var kommer det i från?
Alla pratar recept hela tiden. Mormors mjuka pepparkaka, Christers julskinka och mumma och Mormors pomeransbröd. För att inte tala om alla dessa TV-kockar . Jag är nöjd, det är kul att botanisera och kanske förnya det gamla invanda. Nigelas glaserade skinka till exempel eller Leilas "Rocky Road"? Monicas rödkålsmojja eller gravad lax eller vad de nu heter och allt vad de nu gör. Recept, nya och gamla, ligger i tiden! Vi delar med oss som aldrig förr. På jobbet men också i blogglandet. Rutan bidrar till exempel med ett mer udda och smått hårresande recept på blodpudding i dag. Tycker jag som gärna äter både blodkorv och kyckling men jag förtränger effektivt vad det egentligen är jag äter varje gång. Kan absolut inte tänka mig att pilla med en fjäderklädd kyckling eller skopa upp grisblod på min köksbänk. Intresset för mat och dryck är hur som helst stort. Eftersom jag har turen att ha fått ärva min gamla faster Kagas Apotekarreceptsamling, kommer här ett par av julgodbitarna
Kommentarer
"Gå av stapeln" är också ett roligt uttryck.
Det mest obegripliga är varför SAOL fortfarande envisas med att bokhandel i pluralis heter boklådor! - Har du varit inne i några bra boklådor nyligen elleeer?
Hur är det "på andra sidan", "i sista halvlek", "med ena foten i ....."?
Missade jag grisfesten nu?
Kommer ned på tisdag kväll. Hoppas vi ses!
P.S. Beträffande "ståndet", så kan ju de ha flera betydelser:
1) Du står fortfarande upp (d v s du överlevde efter att ha passerat en viktig/jobbig händelse/milstolpe)
2) Att passera en gräns och gå över till nästa stånd/nivå (för att till slut leva ståndsmässigt)
Vad vet jag..... K.J.
PS) Ingen gris...småplock, mousserat och tårta.