Nu är det överståndet och jag går in i nästa halvlek. Överståndet? Vad är det för ett ord? Att något är över förstår jag men ståndet, var kommer det i från?
När jag var 12 deltog jag i en hopptävling. Jag red en häst jag aldrig ridit tidigare. En stor fux som mitt i varje språng knyckte till med nacken, uppåt. S:t Göran var svårriden och ridläraren frågade mig säkert tre gånger om jag verkligen skulle vara med i lätt B (där hindrena låg på sådär 120 om jag inte minns fel) Vi fick alltså inte välja häst utan tilldelades pålle efter ett lottsystem. För mig var det inga problem. Vaddå? Varför skulle inte jag?? Det var helt självklart och jag förstod inte de som ifrågasatte om jag inte i stället skulle vara med i lätt A, där jag fick ha min lite mindre och säkrare pålle som jag var van vid, Spjuver! Nähä, lätt B lät coolare. Det var ett självklart val. Lika självklart som att hoppa från högsta trampolinen i Råckstabadets inomhusbassäng, som att leka med de svarta barnen på gatan i Sfax, som att cykla nedför grusvägen på Ingla Gård på en cykel jag inte nådde upp till sadeln på. Ingen av det här gick så bra. Det blev både magplask och sönderskra
Kommentarer
"Gå av stapeln" är också ett roligt uttryck.
Det mest obegripliga är varför SAOL fortfarande envisas med att bokhandel i pluralis heter boklådor! - Har du varit inne i några bra boklådor nyligen elleeer?
Hur är det "på andra sidan", "i sista halvlek", "med ena foten i ....."?
Missade jag grisfesten nu?
Kommer ned på tisdag kväll. Hoppas vi ses!
P.S. Beträffande "ståndet", så kan ju de ha flera betydelser:
1) Du står fortfarande upp (d v s du överlevde efter att ha passerat en viktig/jobbig händelse/milstolpe)
2) Att passera en gräns och gå över till nästa stånd/nivå (för att till slut leva ståndsmässigt)
Vad vet jag..... K.J.
PS) Ingen gris...småplock, mousserat och tårta.