Stått på en ranglig trappstege och rensat hängrännan på garaget. Vingligt på vattenmätt mark. Ställde mig högst upp i vita brallor (hade inte tänkt göra just det här när jag gick ut för att hämta lite ved..det bara blev så. Typiskt Mig!) Inga handskar men väl utrustad med liten planteringsspade och höga gröna stövlar. Ett slabbigt och sumpigt göra. Något jag inte gör så ofta, tvärtom. Fast om jag gjort det hade det nog varit lättare. Nu låg förra vårens, sommarens och höstens löv som hade hunnit bli till jord och lite till i rännan....Där låg grenar, växte till och med något vårgrönt som hade slagit rot, jag hittade fågelfjädrar och en mer obestämd sörja som INTE luktade vårblomma. Nöjd med min insats. Ännu nöjdare efter duschen. I dag har jag varit min egen man igen! I kväll får jag ta en whiskey!
Alla pratar recept hela tiden. Mormors mjuka pepparkaka, Christers julskinka och mumma och Mormors pomeransbröd. För att inte tala om alla dessa TV-kockar . Jag är nöjd, det är kul att botanisera och kanske förnya det gamla invanda. Nigelas glaserade skinka till exempel eller Leilas "Rocky Road"? Monicas rödkålsmojja eller gravad lax eller vad de nu heter och allt vad de nu gör. Recept, nya och gamla, ligger i tiden! Vi delar med oss som aldrig förr. På jobbet men också i blogglandet. Rutan bidrar till exempel med ett mer udda och smått hårresande recept på blodpudding i dag. Tycker jag som gärna äter både blodkorv och kyckling men jag förtränger effektivt vad det egentligen är jag äter varje gång. Kan absolut inte tänka mig att pilla med en fjäderklädd kyckling eller skopa upp grisblod på min köksbänk. Intresset för mat och dryck är hur som helst stort. Eftersom jag har turen att ha fått ärva min gamla faster Kagas Apotekarreceptsamling, kommer här ett par av julgodbitarna
Kommentarer
Tror inte jag tittat ner där på flera år...suck, det här blir inte roligt.