Fortsätt till huvudinnehåll

Om att frata pel och snurra till det...

Varför vissa dagar är mer förvirrade än andra har jag inte alltid någon förklaring på. ..eller det finns nog flera. Jag har alltid varit lite disträ och stundtals något glömsk. Ibland är det proppfullt inne i mitt huvud och då stängs mottagaren tills sortering och städning utförts, vilket också måste få sin tid. Har jag den tiden är det lugnt. I perioder har inte den tiden funnits, då var det värre.

Tja, hur låter det? Vad är jag för en egentligen? Äh, bara en långbent, kämpande, mänsklig, hjärnstressad, deltidssnurrig och högst vanlig person. En kvinna, precis mitt i livet (ja, eller hur?) som insett att "that´s a part of my charm" eftersom det ändå inte går att göra så mycket åt ... Mer än det jag sedan många år redan gjort i form av lappar, lappar och åter lappar, agendor, mobilsignaler som varslar o.s.v. Vanligtvis fungerar allt så bra och det är, märk väl, aldrig stora saker som blir fel. Jag lämnar aldrig några irreversibla skador eller fula ärr efter mig (hoppas jag) Ta mina barn till exempel. De ser konstigt nog ut att arta sig bra, så här långt. De har överenseende med morsan, flabbar bara rått när jag glömmer, förlägger, blandar ihop eller fratar pel.

Jag tröstar mig med att det är mänsligt att glömma väskor, paraplyer och vantar överallt. Säger till mig själv att vem som helst hade kunnat åka hela vägen till Jönköping med soppåsen i bilen. Innan vi åkte slängde jag barnens regnkläder som också låg i en icaplastpåse. Det började lukta illa redan i Laholm, och vi förstod inte varför. Barnen sa usch (de satt närmare soporna än jag) och jag sa att det nog kom utifrån eller kanske någon hade pruttat?? ( Det här var när barnen var rätt små..) Inte förrän vid McDonalds i Jönköping upptäcktes den av räkskal stinkande soppåsen längst bak i vår bil.

Det där med att prata fel. Det har jag alltid gjort. Det är något som blir värre när jag är trött. Jag sa till min son för en tid sedan "Stäng dörren när du äter"....Ack, ja. Tur han har humor, så nu kör vi med det i stället. Jag säger ofta fel eller pratar baklänges. I eftermiddag gick jag förbi dottern som tittade på TV. Hör mig själv säga "Åh, går Abby Mc Bean igen?" Jag har sagt saker som "Nu skall jag gå ut och ta ner flaggstången" eller "Glöm inte att ta på dig soppåsen". Då står jag med soppåsen i ena handen och vill alltså att sonen skall ta med sig den på vägen. Samtidigt vill jag påminna honom om vantarna..Två saker samtidigt! Det går inte längre, jag är inte som jag var, en kvinna med en otrolig simultankapacitet.. Hjälp, tänk om jag håller på att bli man!

Kommentarer

Anonym sa…
*skrattar*....hjärtligt och länge...nej du håller inte på att bli man bara lite mer mänsklig...simultankapacitet är bara ett påfund för att hålla oss på mattan !!
Nike sa…
Tack, du har naturligtvis helt rätt!!!

Populära inlägg i den här bloggen

Recept, inte för alla

Alla pratar recept hela tiden. Mormors mjuka pepparkaka, Christers julskinka och mumma och Mormors pomeransbröd. För att inte tala om alla dessa TV-kockar . Jag är nöjd, det är kul att botanisera och kanske förnya det gamla invanda. Nigelas glaserade skinka till exempel eller Leilas "Rocky Road"? Monicas rödkålsmojja eller gravad lax eller vad de nu heter och allt vad de nu gör. Recept, nya och gamla, ligger i tiden! Vi delar med oss som aldrig förr. På jobbet men också i blogglandet. Rutan bidrar till exempel med ett mer udda och smått hårresande recept på blodpudding i dag. Tycker jag som gärna äter både blodkorv och kyckling men jag förtränger effektivt vad det egentligen är jag äter varje gång. Kan absolut inte tänka mig att pilla med en fjäderklädd kyckling eller skopa upp grisblod på min köksbänk. Intresset för mat och dryck är hur som helst stort. Eftersom jag har turen att ha fått ärva min gamla faster Kagas Apotekarreceptsamling, kommer här ett par av julgodbitarna

Helt körd?

Det har gått en jävla massa år. Ingenting har hänt även om livet där utanför har rullat på. Det har känts som en film, en händelserik och omvälvande väldigt lång film med mig som åskådare, stillasittande på första raden. Jag är helt körd. Frågan är om jag någonsin kommer att få tillbaka ett liv där jag känner mig delaktig och integrerad. Få känner till min resa, få vet vad som hände och hur det gick. Få vet vem jag är innerst inne i dag. Det är skämmigt att erkänna men jag är en av dem som inte tillfrisknade. Jag hör inte hemma någonstans, inte i Malous tv-soffa för dit når bara de som kommit vidare, tagit sig ur.....fortsatt.  Jag hör inte hemma i någon relation, grupp, förening, vänskapskrets, familjekonstellation eller ens i mitt eget hus som nu är till försäljning. Jag hör inte hemma här där jag bor men heller ingen annanstans. Trots det klär jag på mig varje dag, sätter på mascara och går ut. Jag ler mot de jag möter. Pratar och är glad.  Jag går en timme med hunden, sen är

Barndomsångestminnen

Eske teske tää...Jag tyckte inte om Plupp. Gör fortfarande inte. Det lilla blåhåriga trollet med håret i kryss över ansiktet framkallar fortfarande illabefinnande...Vet inte varför men som barn avskydde jag Plupp. Min syster älskade samma figur varför jag ibland tvingades utstå sagostunder med Plupp och hans kompisar i den råkalla fjällvärlden...Usch! Samma sak med Televinken. Ångestframkallande marionettkille. OM det var Anita, rösterna eller den svartvita, bulliga skärmen? Jag hatade Televinken. Och Anita sen.....? Först när jag började läsa Mumintrollet för mina egna barn började jag fatta tycke för dessa märkliga varelser. Som barn framkallade böckerna bara ångest! Men det var ju så. I dag har man tonat ner den neurotiska, ångestfyllda och oroliga värld som muminfamiljen levde i. Se bara på teckningarna från 60-talet (visst var det väl Tove Jansson själv som tecknade??) Svart och vitt med enstaka bleka färger. Hårda penndrag. Mycket ondska, hua....Jag säger bara, Morran!!! Däremot