Vaknade tidigt. Tog långsamt in solskenet, tystaden förutom vinden och humlan som surrade utanför mitt fönster. Den slog mot rutan, som om den ville in. Jag drog upp hissgardinen, öppnade fönstret och humlan flög rakt in och satte sig på mitt nattduksbord. Jag betraktade den på nära håll. Den ville in. Känner vi varandra? Är det här någon jag känner. Farmor? - Farmor, är det du? Ingen reaktion. Vem är det då? Jag provar lite olika.. - Pappa? - Yngve? Eller kanske det är Christer! Det slår mig att det är den 6:e augusti. Christers födelsedag. Är det du Christer? Humlan lyfter och flyger några varv runt i rummet, sen drar den ut och försvinner iväg upp mot molnen. Det är Christer. Happy Birthday to you!
Alla pratar recept hela tiden. Mormors mjuka pepparkaka, Christers julskinka och mumma och Mormors pomeransbröd. För att inte tala om alla dessa TV-kockar . Jag är nöjd, det är kul att botanisera och kanske förnya det gamla invanda. Nigelas glaserade skinka till exempel eller Leilas "Rocky Road"? Monicas rödkålsmojja eller gravad lax eller vad de nu heter och allt vad de nu gör. Recept, nya och gamla, ligger i tiden! Vi delar med oss som aldrig förr. På jobbet men också i blogglandet. Rutan bidrar till exempel med ett mer udda och smått hårresande recept på blodpudding i dag. Tycker jag som gärna äter både blodkorv och kyckling men jag förtränger effektivt vad det egentligen är jag äter varje gång. Kan absolut inte tänka mig att pilla med en fjäderklädd kyckling eller skopa upp grisblod på min köksbänk. Intresset för mat och dryck är hur som helst stort. Eftersom jag har turen att ha fått ärva min gamla faster Kagas Apotekarreceptsamling, kommer här ett par av julgodbitarna
Kommentarer