Förr var en pizza utbakat bröd med tomatsås, skinka och ost...med några små variationer hit och dit. Den första pizzan i Sverige serverades redan på 40-talet men slog igenom stort runt 1970 i Sverige. Min pappa åt det i mitten men jag föredrog kanterna. Sen gick vi på bio. Staden var Stockholm. Bästa pizzerian var den i Gamla Stan, kommer inte ihåg namnet, men när man går in är det som att gå ombord på en skuta ?
I London gick vi på Pizza Express. Där var favoriten en med sardeller, salt som attan. Det var 80-talets pizza. Eftersom jag egentligen inte är någon pizzafantast, föredrar annan mat, så är inte mina pizzaminnen så många.
I kväll var vi på en av våra lokala pizzerior, mest för att jag inte orkade laga mat. Att jag blev poppis på kuppen gjorde ju ingenting. Nu skulle alla välja. På en pizza i Sverige kan man ha hur dålig smak som helst och blanda hej vilt. Bearnaissås, oxfilé, räkor, musslor, rukola, lök, oliver, bananer, lax, chevre, ägg, bacon, spenat och gärna allt på samma pizza, ingen reagerar.
Sonen tog något som hette Diavlo, en het sak med pepperoni, chili och biff. Till det 4 glas vatten. Systerdottern som är vegetarian och dottern som är en het kandidat, tog varsin Marguerita, d.v.s. utan nästan någonting alls på trots utbudet. Jag tog en Pavarotti, en modern historia med fårost, banan och curry. Den smakade bara banan och vad har det med Pavarotti att göra? Den var inte god men lättäten och jag blev mätt.
Förra veckan serverades det en annan pizza en bit bort. För 18000 kronor kunde ni få en rund fullkornsbrödbit med bland annat bladguld och hummer på. Va, det låter inte ens gott. Undrar om de sålde en enda?
I London gick vi på Pizza Express. Där var favoriten en med sardeller, salt som attan. Det var 80-talets pizza. Eftersom jag egentligen inte är någon pizzafantast, föredrar annan mat, så är inte mina pizzaminnen så många.
I kväll var vi på en av våra lokala pizzerior, mest för att jag inte orkade laga mat. Att jag blev poppis på kuppen gjorde ju ingenting. Nu skulle alla välja. På en pizza i Sverige kan man ha hur dålig smak som helst och blanda hej vilt. Bearnaissås, oxfilé, räkor, musslor, rukola, lök, oliver, bananer, lax, chevre, ägg, bacon, spenat och gärna allt på samma pizza, ingen reagerar.
Sonen tog något som hette Diavlo, en het sak med pepperoni, chili och biff. Till det 4 glas vatten. Systerdottern som är vegetarian och dottern som är en het kandidat, tog varsin Marguerita, d.v.s. utan nästan någonting alls på trots utbudet. Jag tog en Pavarotti, en modern historia med fårost, banan och curry. Den smakade bara banan och vad har det med Pavarotti att göra? Den var inte god men lättäten och jag blev mätt.
Förra veckan serverades det en annan pizza en bit bort. För 18000 kronor kunde ni få en rund fullkornsbrödbit med bland annat bladguld och hummer på. Va, det låter inte ens gott. Undrar om de sålde en enda?
Kommentarer