söndag, maj 10, 2009

Och - Vad hände sen?

Jo, hon köpte det där huset som ingen annan ville ha. Hon packade, fejade, bar och speedflyttade och vips så satt hon där på altanen och kunde äntligen andas 5 minuter. Det blev plötsligt sommar.

I en dal i Indien, på sluttningen av ett berg, ligger Shangri la. Någon tog nog fel på Indien och Bjäre. Här är faktiskt shangri la, på riktigt. När vinterdiset och de tunga grå molnen skingrat sig och solen och ljuset släpptes fram till Örnnästet förvandlades känslan och utsikten i ett slag!

Vi sitter på altanen i eftermiddagssolen. Dalen öppnar sig nedåt, framför oss och når nästan ända ut i havet. Himmel och hav har samma färg. Där borta är Halland... När körsbärsträdet, som jag inte visste var ett körsbärsträd, slår ut faller jag nästan i trans av lycka! Så slår nästa körsbärsträd ut och ännu ett.

Trädgården klättrar uppåt och ger utrymme för all fantasi jag har. Här skall det bli en frukostveranda, här en rund terass med gatsten. Där skall jag göra en liten hydda av murgröna, till min Budda! En liten trappa här och ett trädäck här. Massor av krukor och en häck av syren, fläder och jasmin! Doftpioner och rosor, lavendel.

Än så länge har laptopen fått stå tillbaka och motorsågen och högtryckstvätten har fått kliva fram och ta plats. Högarna med ris och skit är gigantiska. Jag älskar min gröna boforsoverall och vimsar nöjd fram och tillbaka mellan tapetsering, betonggolvbilning, stenflyttning och ogräsrensning.

Skit samma. Det är kul, det är en utmaning och det är mitt eget.