fredag, december 26, 2008

Blå, blå himmel.....och in i framtiden

Nu räcker det. I morgon plockar jag bort allt det röda. Glittret, silvret och det som är vitt får vara kvar, åtminstone över nyår. Sen går vi vidare...mot ljusare tider. Hittade den här bilden i min kamera. Den kändes... Det blir en bra övergångsbild. Ljus och positiv. I övrigt har jag nog fått snurren. Ätit för mycket Janssons kanske? Eller är det dålig must? Så här i efterjulstider och ekonomiska kristider har jag fått för mig att jag kanske skall köpa ett hus. Ja, ett hus....Ett annat hus än det jag bor i. Ett fult hus med en ful trädgård omgiven av fula växter. Men ett REJÄLT hus med POTENTIAL!!

Tror både min kompis, mäklaren, och jag.... Vi gick i gång båda två. Fast massor av jobb. Massor av pengar. Massor av allt......Vad håller jag på med?

Hjälp!


Jul jul fröjdefull jul....


Julen är snart till ända. Tomten kom och
poserade glatt !(trots att han inte fick ha brun pälsmössa i år)

tisdag, december 23, 2008

God Jul alla töntar!Jaha, först var det coolt att blogga, speciellt när nästan ingen annan gjorde det och få ens visste vad det var. Nu, när alla från kreti till pleti har tagit bloggandet till sig, då börjar det få ett löjets skimmer över sig. Det har näst intill blivit folkligt och därmed alltså, töntigt. Jaha, men då så....

GOD JUL alla andra töntiga bloggare!


lördag, december 20, 2008

Tur med Òtur

Kattviks hamn! Dan före dan före dan före dan före dan före dopparedagen!

tisdag, december 16, 2008

Potatismassage

Variationen på potatis är oändlig här i Skåne....

fredag, december 12, 2008

Kyrkhult

Går igenom lite bilder från sensommaren och hösten. Hittar den här på sonen. Enda gången i år som jag fick med mig 15-åringen på en naturupplevelse var för ett par månader sedan. Vi åkte, på hans önskan, till Kyrkhult. Också han fascineras av den märkliga stämningen i området.

I går passerade jag där igen. Samma känsla varje gång.

Första gången jag kom dit slogs jag av den sällsynta skönheten i området strax före Kyrkhult. Långhårig boskap betade på ljungheden. Tjuren hade långa svängda horn och var helt svart. Naturens färger var dämpade, ljudet dovt och svaga dimslingor smög förbi enbuskar och märkliga stenformationer.

Det var något speciellt. Jag blev upprymd och lite skrämd samtidigt. Som att bli tillbakaflyttad ett par hundra år.

Lite senare tog jag med mig min dotter dit för en kvällspromenad. Hon han inte mer än stiga ur bilen förrän hon kved att hon mådde illa. Vi gick längs vägen bort mot de gamla stenrösena som för länge sen utgjorde gräns, både mellan olika bönder och mellan Skåne och Halland. Nej, nu stod hon inte ut längre, galopperade tillbaka till bilen som ett skrämt rådjur.

Hm..en tid senare berättade jag det här för en väninna som är lite tja, synsk.....eller speciell och inkännande i allafall. Vi tog med henne dit och hon stönade högt, exalterad av alla känslor och vaddetnuvar. Enligt henne är det här en plats där det hänt otäcka saker. Vad? Var är kyrkan i Kyrkhult? Vi spekulerade, kan det ha varit en stridsplats där snapphanar slogs mot svenskar i de Skånska krigen på 1600-talet?? Har det hänt något annat just där??

Spännande, fortsättning följer ...... Mer bilder kommer. Måste göra lite research först.

Sonens och min promenad varade i ungefär 8 minuter. Sedan var tonåringen törstig och ville ner till byn för att köpa Cocacola.

onsdag, december 10, 2008

Årets Mama 2008

Ser att Årets MAMA 2008 nu är utsedd. Drar en djup suck och hinner tänka att de ger sig inte, samma spektakel varje år. En ny kändismamma får gå på catwalken i snygga kläder flankerad av sina lika uppklädda telningar.

Scrollar neråt för att komma bort och hinner precis få med mig ett par textrader om att man i år inte utsett bara en MAMA utan flera. Dessutom årets PAPA. Nu kan jag trots allt inte hålla mig.

Ja men ser man på. Något har hänt. Man har i år utsett Linda I, med motiveringen att hon vid 36 års ålder födde sitt första barn två månader för tidigt. Man noterar att hon, trots denna kristid, åter är tillbaka i arbetet och har massor av nya projekt på gång. Jaja, samma superkvinnotänk men trycker man ändå inte lite extra på detta att hon fött för tidigt och allt vad det innebär?? De flesta nyförlöstsa mammor blir inte glada av att man spär på myten om supermamman.

Med det rabalder som uppstod för ett par år sedan i minnet; Jag har inte ändrat inställning till spektaklet. Kan i och med det som hände den gången inte låta bli att unna mig ett par skadeglada rader. I år verkar man ha fokuserat på den jobbiga händelsen denna supermamma gått igenom. I år har man dessutom valt flera kvinnor, och män, till olika priser.

Charlotte Gray, vimmelreporter på Seochhör får utmärkelsen Årets hjälte-MAMA för att hon delar med sig av sig själv, sitt liv och sina tankar på ett självutlämnande och starkt sätt i den här bloggen. Hennes kamp mot cancern berör och hon är absolut värd allt som kan få hennes liv att bli lite roligare, inkluderat att få gå på den där sabla catwalken.. Och det finns definitivt ett värde i att utse henne till hjälte.

Så där håller det på. Varför Eric Gadd blev årets PAPA orkade jag inte läsa om. Han passade kanske bara in. Eller var den enda attraktiva mansperson som nyligen blivit pappa?

Ytligheten är kvar men någon har faktiskt tänkt till. Det är inte bara glamoröst längre...

måndag, december 08, 2008

Oredigerade vardagsfunderingar

Jag kallar dem så, Östermalmsveck. De är cylinderformade och fyllda med vadd. 10 cm höga och 10 cm mellan vecken, det blev toppenfint! De tunga, fodrade sammetsgardinerna flöt ned från taket. En torr, vintervit sammet. Vackert!

Försökte ta bilder men "någon" hade varit och pillat på MIN kamera så det bara pep och blinkade. Inte förstod jag att det bara var självutlösaren som var på! Jag vill inte läsa manualer. Jag trycker och knappar mig fram och till just den inställningen hade jag inte kommit än (på ett år......pust) Men, 14-åringen, hon stönade högt och rättade till inställningarna på ungefär 3 sekunder. Himlade med ögonen åt sin mamma. - Kaxiga tonåring!!!! Jag ska......

Jag ÄR teknisk och händig, jag har varit det hela mitt vuxna liv. Inte skall någon liten svart mojäng i hårdplast och tjockt glas komma här och ställa hela min självkänsla på spel. Det började redan då den förra - och sista - videospelaren inhandlades.

Plötsligt fanns det tusen och en möjliga inställningsvariationer. Timer hit och dit, timer 2 och 3. Inspelning, uppspelning....you name it. Varje gång det var dags att spela in fick jag ta fram manualen tjugo minuter i förtid för att följa stegen från 1 - 8 innan videon efter ungefär 3 minuters väsande och fördröjd igångsättningstid, startade och började banda.

Så var det inte då, ännu tidigare. Då räckte det med att sitta där och kolla in ett tag. Testa lite knappar och sen visste man hur apparaten fungerade. Det går inte längre. Det lönar sig inte att vara händig och lite teknisk längre, för inga moderna apparater är längre logiska. De är fulla av överraskningar och onödiga valbara saker.

Hm, jag lovar. Det har inte med min inställning att göra. Verkligen inte med min ålder att göra!!!!Jag GILLAR faktiskt elektroniska prylar...men till en viss gräns. I dag går det inflation i vad man kan göra med en telefon till exempel. Eller med en kamera. Va? Finns det någon som verkligen använder sig av alla möjligheter en modern digital systemkamera bjuder på??

Till och med en dammsugare kan vara svår att förstå sig på. För att inte tala om dammsugarpåsarna, som mer liknar något man använder på ett rymdlaboratorium än i en städmaskin. De fylls på en kvart och kostar skjortan.

Det här var dagens vardagsfunderare