onsdag, juli 30, 2008

Ledig och självlysande

Ledig! ..åtminstone nästan. Inledde med att tillaga 2 stora chokladmoussetårtor inför sonens födelsedag.

Som vanligt syns det när jag gör någonting. Grädde, ägg, chokladsmet och mandelmassa över hela köket och golvet.

Varför drar jag inte in lådorna innan jag sätter i gång?

Så en porslinsflisa på golvet som skar rätt in i fotbladet.

Handduk om foten men kakan blev god. I morgon blir det nog ännu bättre. Då skall jag till det stora sjukhuset och få en spruta med radioaktivitet i armen. Kanske jag blir självlysande? Eller får en resa till Jupiter?

söndag, juli 27, 2008

Några uppvärmda förvirrade rader i tron att arbetsrummet skulle bjuda på svalka

För varmt för att tänka. För varmt för att äta. För varmt för att klippa gräs, tömma diskmaskinen, cykla någonstans, göra något som helst mer än att bara vara. Nyttigt tror jag helt säkert.

Det går att äta glass. En trekulors tack! Jag väljer lakrits, apelsin och polka....hm, jo det ÄR gott. Glassen är hög som en flaggstång och redan innan jag kommit ut från glasskiosken rinner det kalla rännilar av det goda nedför mina händer. Det gäller att vara snabb och ha många servietter.

Det är sommar. I mitt arbetsrum är det bara 34 grader.

onsdag, juli 23, 2008

Tonårssommar

Tonåringar till höger, tonåringar till vänster, tonåringar framför mig, bakom mig, ovanför mig och runt mig. Överallt - tonåringar! Räknar jag kropparna är de tre (Mina egna två + kusinen från Stockholm som vanligt sommartid) men de känns som dubbelt så många. En tonåring = 2 "vanliga" människor tror jag helt bestämt.....

söndag, juli 20, 2008

Sommarminne 1

Ja, vad har nu Nike sysslat med sedan senast? Några uppdateringar:

Provade häromdagen skor i en stor butik i grannkommunen.
Kavlade upp höger byxben (modell vida 70-talsjeans) för att kunna se hur skorna gjorde sig på foten.
Hittade ingenting jag tyckte om. Åkte så hemåt. Solglasögonen på. Passade på att ta emot och skicka ett par sms på motorvägen söderut. Då åkte glasögonen också på. De passar utmärkt utanför solglasögonen har jag märkt. Har mina fulaste i bilen. Ett par limegröna från lågprisladan.
Kom på att jag skulle uträtta ett ärende i vår lokala järnvaruhandel. Svänger in på parkeringen och går ur bilen. Promenerar in i butiken, hälsar på 2 biträden och går mot skruvavdelningen.
Ser dåligt och lutar mig fram för att kunna läsa på förpackningen. Letar efter mina glasögon och upptäcker då att jag har dem på. Solglasögonen också. Höger byxben är fortfarande uppkavlat till knät.